Al-Majd (care înseamnă glorie în arabă), un site legat de Hamas care publică de obicei articole despre probleme de securitate, i-a îndemnat pe palestinieni să aştepte informaţii despre Yahya Sinwar, liderul organizaţiei, de la grupul însuşi şi nu de la mass-media israeliene, care, potrivit acestuia, urmăresc „să le frângă spiritul”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Numele Al-Majid este unul familiar în istoria Hamas şi are legături îndelungate cu Sinwar, liderul Hamas care este posibil să fi fost ucis de Israel într-un raid în Gaza.

Înainte de a crea Hamas în decembrie 1987, Frăţia Musulmană din Gaza a înfiinţat o aripă de securitate internă numită Al-Majd (un acronim pentru Munazamat al-Jihad wa al-Da'wa - Organizaţia Războiului Sfânt şi a Predicii). Aceasta era condusă de Yahya Sinwar, pe atunci în vârstă de 20 de ani, şi de Rawhi Mushtaha, care a fost ucis de Israel la începutul acestui an.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Armata israeliană a anunţat joi că verifică dacă l-a ucis pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, după ce a vizat trei militanţi în Gaza. Sinwar este principalul arhitect al atacului din 7 octombrie 2023 asupra Israelului. Dacă se confirmă, decesul său va amplifica tensiunile unui conflict mai amplu în Orientul Mijlociu. Ar fi cea mai importantă moarte de la liderul Hezbollah, Nasrallah.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.