Directoratul General Saudit al Paşapoartelor a informat că a primit 107.000 de aplicaţii după ce a anunţat publicul că există 140 de locuri vacante pentru femei în aeroporturi şi la serviciile de frontieră, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ste pentru prima dată în istorie când agenţia recrutează femei. Angajarea femeilor este un element cheie în încercările saudiţilor de a-şi restructura economia, cunoscute ca Viziunea 2030.

Numărul uriaş de aplicaţii, care au venit în doar o săptămână, sugerează că femeile sunt dornice să muncească, într-o ţară în care poate fi foarte dificil să găseşti un job sau să îţi începi o afacere.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Agenţia de paşapoarte a spus că anunţurile cu joburi au fost vizualizate de peste 600.000 de ori.

Aplicanţii trebuie să fie femei născute şi crescute în Arabia Saudită şi să fie între vârstele de 25 şi 35 de ani. De asemenea, o diplomă de absolvire a liceului este necesară.

Viziunea 2030, promovată de tânărul prinţ ambiţios al Arabiei Saudite, include printre alte planuri şi creşterea investiţiilor străine şi vânzarea unor acţiuni din compania de petrol a statului.

Reformele au ca ţintă să crească procentajul femeilor care sunt active pe piaţa muncii de la 22% la 30%.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.