Echipaje de pompieri şi silvicultori au reluat, duminică, acţiunea de stingere a incendiului izbucnit în pădurea din apropierea staţiunii Băile Olăneşti, judeţul Vâlcea. Este a treia zi în care se intervine pentru stingerea focului izbucnit într-o zonă greu accesibilă. Elicopterul cu sistem Bambi Bucket a executat pe parcursul zilei 29 de lansări de apă. Luni, pompierii vor monitoriza zona pentru a vedea dacă mai sunt focare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
UPDATE - Elicopterul Black Hawk care a intervenit pentru stingerea incendiului de pădure din zona staţiunii Băile Olăneşti a încheiat misiunea duminică seară, la ora 18.50. pe parcursul zilei, au fost executate 29 de  lansări, aeronava aruncând apă cu care s-a alimentat dintr-un lac de acumulare. 
 
Pompierii anunţă că luni va continua activitatea de verificare şi monitorizare a zonei afectate de incendiu.
 
Duminică la prânz, se mai observau mici focare izolate, cu emisii uşoare de fum. Acţiunea salvatorilor, până seara, a avut ca scop răcirea zonelor de focar, iar de luni, timp de câteva zile, locul în care s-a manifestat incendiul va fi supravegheat, pentru ca salvatorii să asigure că nu mai există focare ascunse care să se reaprindă.
 
UPDATE - Elicopterul cu sistem special pentru atingerea incendiilor participă, duminică, pentru a doua zi consecutiv la operaţiunea din zona Băile Olăneşti. Până la ora 11.38, au fost executate opt lansări de către elicopter, anunţă ISU Vâlcea.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”S-au reluat operaţiunile de stingere a incendiului din zonă Gurguiata/Schitul Bratu, Băile Olăneşti”, transmit, duminică dimineaţă, oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. 
 
Duminică este a treia zi consecutivă în care se intervine pentru stingerea incendiului care se manifestă în zone greu accesibile şi care s-a extins pe o suprafaţă de peste trei hectare. 
 
Sâmbătă, zeci de pompieri, silvicultori şi voluntari au acţionat în pădurea afectată de incendiu, iar un elicopter Black Hawk cu sistem de stingere Bambi Bucket a realizat 34 de lansări, alimentându-se dintr-un lac de acumulare din zonă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.