Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la locomotiva unui tren de călători, în halta Tomşani, judeţul Prahova, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. În tren se află aproximativ o sută de persoane, nefiind înregistrate victime. Pentru desfăşurarea intervenţiei, a fost întreruptă alimentarea cu electricitate, cinci trenuri fiind afectate. Incendiul a fost stins, pompierii stabilind că acesta a fost cauzat, cel mai probabil, de o defecţiune la motor, ceea ce a dus la aprinderea unor cabluri. Traficul feroviar a fost reluat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
UPDATE - Potrivit ISU Prahova, la finalizarea intervenţiei, pompierii au stabilit că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei defecţiuni la nivelul motorului electric, care, fiind sub tensiune, a determinat aprinderea unor cabluri.

”Compania Naţională de Căi Ferate informează că traficul feroviar între Inoteşti şi Cricov a fost reluat la ora 09:34, pe ambele fire de circulaţie, incendiul la locomotiva trenului R 5012 fiind stins de către pompierii militari, care au permis redeschiderea circulaţiei feroviare. Subliniem faptul că personalul feroviar al SRCF Galaţi va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă în circulaţie a trenurilor care au staţionat temporar în gările de pe traseu, în intervalul în care echipajele ISU au acţionat pentru stingerea incendiului. Cauzele izbucnirii incendiului la locomotiva trenului R 5012 vor fi stabilite de organele de cercetare”, a precizat CFR SA.

UPDATE - ”În cursul acestei dimineţi, 5.09.2024, pe firul 2 de circulaţie dintre staţiile Inotesti şi Cricov s-a produs o degajare de fum la o a doua locomotivă din compunerea trenului R 5012 Buzău – Bucureşti Nord. Mecanicul trenului a acţionat conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, a avizat serviciul 112, a decuplat cuplul de vagoane de locomotivă şi a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenţie. Siguranţa şi securitatea pasagerilor nu au fost puse în pericol”, a transmis CFR Călători.

Pentru intervenţia în condiţii de siguranţă, s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a ambelor fire de circulaţie. Până la reluarea circulaţiei, sunt afectate trenurile: IR 1655 Bucureşti Nord – Suceava, IR 1661 Bucureşti Nord – Iaşi, R 5071 Brazi – Buzău, IR 1658 Bacău – Bucureşti Nord, IC 572 Galaţi – Bucureşti Nord.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Prahova, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Urlaţi intervin cu 2 autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD după ce a fost anunţat un incendiu la locomotiva unui tren, în halta Tomşani. În sprijin, se deplasează şi autospeciala de stingere cu pulbere (azot), locomotiva fiind una electrică. 

 
”Din primele informaţii primite de la faţa locului, incendiul se manifestă la compartimentul motor al locomotivei, iar în trenul de călători se află aproximativ 100 de călători. Nu sunt înregistrate victime”, a transmis sursa citată.
 
Locomotiva a fost decuplată şi se acţionează pentru lichidarea incendiului. 
 
Este vorba despre un tren Regio care circula pe ruta Buzău-Bucureşti Nord. Incendiul s-a produs în zona trecerii peste calea ferată, fiind îngreunat şi traficul rutier.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.