Mai multe persoane au sunat, marţi, la 112 pentru a anunţa că o tânără a fost atacată de un urs, pe un traseu montan din apropierea staţiunii Buşteni din judeţul Prahova, la locul indicat intervenind reprezentanţi ai Jandarmeriei Montane şi ai Salvamont. Jandarmii au găsit un bărbat care afirmă că animalul a tras-o pe fată după el, iar la un moment dat nu a mai putut să o vadă. Tânăra ar avea 19 ani. ea a fpst găsită moartă de echipele de intervenţie, extragerea fiind dificilă întrucât animalul este în continuare în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Salvatorii au încercat recuperarea cadavrului tinerei cu ajutorul unui elicopter, pentru a nu îi expune unor noi atacuri ale animalului pe salvamontiştii care intervin. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”După efectuarea cercetării aeriene a zonei, s-a luat decizia anulării misiunii de extracţie aero. Se va continua coborârea terestră a persoanei decedate”, anunţă Salvamont.
 
Trupul tinerei se află într-o zonă împădurită, într-o vale îngustă.
 
UPDATE: Salvamont Prahova anunţă că tânăra a fost găsită moartă.
 
”Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 metri de salvatorii montani”, anunţă Salvamont Prahova. 
 
Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în staţiunea Buşteni.
 
UPDATE: Jandarmii montani care intervin au găsit un bărbat care a sunat la 112 anunţând incidentul.
 
Acesta a relatat că sunt urmăriţi de urs şi că animalul a tras-o pe femeie după el până într-o zonă în care nu a putut să o mai vadă. Un al doilea apel la 112 a fost dat de către o altă femeie aflată în zonă, însă aceasta nu s-a putut înţelege cu operatorul din cauza stării de agitaţie, au precizat pentru News.ro reprezentanţi ai Jandarmeriei.
 
Tânăra atacată de urs are 19 ani, indică informaţiile preliminare. 
 
Autorităţile au emis mesaj RO-ALERT către persoanele aflate în zona indicată.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Incidentul ar fi avut loc pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi. Reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au declarat pentru News.ro că jandarmii au fost alertaţi prin intermediul unui apel la 112 care anunţa că o tânără a fost atacată de un urs, în timp ce se afla pe acest traseu montan.
 
Până la ora transmiterii acestei ştiri, jandarmii montani care intervin la faţa locului nu au găsit-o pe femeie.
 
Surse locale au precizat că au fost de asemenea alertaţi salvamontiştii, dar şi un elicopter SMURD de la Braşov.
 
La ora transmiterii acestei ştiri acţiunea de căutare este în desfăşurare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.