Reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa au anunţat că scufundarea unei nave suib pavilion Tanzania, în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe, s-a produs în urma coliziunii cu o altă navă, care se află în portul bulgăresc Varna. Magistraţi au declanşat urmărirea penală pentru infracţiunile de distrugere sau avariere a unei nave ori a încărcăturii acesteia şi pentru ”şi fapta comandantului ori a altui membru al echipajului care, în urma producerii unui accident de navigaţie, ordonă sau face ca nava să părăsească locul faptei”. ”După coliziune, nava M/V MICHEL a participat la operaţiunile de asistenţă şi salvare, fiind implicată direct în salvarea a doi membri ai echipajului, iar, ulterior, şi-a continuat marşul către portul Varna, Bulgaria”, explică procurorii. De asemenea, reprezentanţii ARVSOM au transmis că au fost sistate operaţiunile de căutare a celor trei marinari daţi dispăruţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE -   ”La data de 18.05.2024, în jurul orelor 05:25, CCC-SCOMAR a recepţionat prin intermediul canalului internaţional VHF 16, conversaţia dintre nava M/V MICHEL pavilion Comore (IMO 8900684) şi MRCC Constanţa din care a reieşit faptul că, nava M/V MOHAMMED - Z pavilion Tanzania (IMO 8805078, MMSI677086100), aflată la aproximativ 18 Mm ESE — Sf. Gheorghe se scufundă.  În urma solicitării MRCC Constanţa a fost alertat mijlocul naval din cadrul GN Sulina pentru salvarea echipajului. Din datele şi informaţiile obţinute ulterior accidentului naval, a rezultat că nava M/V MICHEL pavilion Comore (IMO 8900684) a intrat în coliziune cu nava MN MOHAMMED — Z pavilion Tanzania (IMO 8805078), împrejurare în care nava M/V MOHAMMED - Z s-a scufundat”, transmite luni Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

În urma accidentului naval opt membri ai echipajului navei M/V MOHAMMED - Z au fost salvaţi de autorităţile române, iar trei sunt dispăruţi.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

După coliziune, nava M/V MICHEL a participat la operaţiunile  de asistenţă şi salvare, fiind implicată direct în salvarea a doi membri ai echipajului, iar, ulterior, şi-a continuat marşul către portul Varna, Bulgaria.

”În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia faptă prev. de art. 14 alin. 2 rap. la art. 19 alin. I din Legea nr. 191/2003 şi fapta comandantului ori a altui membru al echipajului care, în urma producerii unui accident de navigaţie, ordonă sau face ca nava să părăsească locul faptei, faptă prev. de art. 29 din Legea nr. 191/2003”, precizează Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au declarat, luni, pentru News.ro, că accidentul care a avut loc sâmbătă, în apropiere de la Sfântu Gheorghe s-a produs în urma coliziunii a două nave, una sub pavilion Comore, iar alta pavilion Tanzania. Cea de-a doua navă s-a scufundat.
La bord erau 11 marinari, opt dintre ei au fost salvaţi, iar trei sunt daţi dispăruţi. Printre cei dispăruţi s-ar afla şi căpitanul navei. 
”Nava care nu s-a scufundat este în portul bulgăresc Varna şi se fac cercetări atât de către noi, dar şi de autorităţile din Bulgaria, pentru a stabili exact cum s-a întâmplat coliziunea”, au precizat reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.
 
De asemenea, reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare au anunţat că au fost informaţi de către Centrul Maritim de Coordonare că au fost sistate operaţiunile de căutare a celor trei marinari daţi dispăruţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.