Cei patru copii dispăruţi din judeţul Constanţa - trei fraţi şi un văr al lor, cu vârste între 7 şi 12 ani - care erau căutaţi în toate staţiunile de pe litoral au fost găsiţi. Poliţiştii au anunţat Direcţia de Protecţie a Copilului pentru a stabili măsuri în interesul minorilor. Poliţia Română arată că ei au vrut să îşi caute rostul la oraş, subliniind însă că plecatul de acasă nu este o soluţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Poliţia Română a relatat, pe Facebook, povestea plecării celor patru copii de acasă, arătând că aceştia au petrecut patru zile pe străzi şi subliniind că ”plecatul de acasă nu este o soluţie”.

”Trei fraţi şi vărul lor, niciunul mai mare de 12 ani, au plecat de acasă, dintr-un sat din Constanţa, pentru a-şi căuta rostul, la oraş. Însă, oraşul nu oferă întotdeauna siguranţă sau protecţie unor copii atât de vulnerabili. Ne bucurăm că i-au găsit, în doar câteva ore, colegii noştri. Deşi erau plecaţi de patru zile de acasă, abia ieri ne-a fost anunţată dispariţia lor. Mesajul RO-Alert, precum şi mobilizările impresionante din fiecare staţiune de pe litoral au condus la acest moment. Când ştim ca au îmbrăţişat poliţiştii care au ajuns primii la ei. Acum sunt în siguranţă”, a arătat sursa citată.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

UPDATE - ”În cursul zilei de astăzi, 27 iulie, poliţiştii au continuat căutările pe raza întregului municipiu Constanţa, privind dispariţia celor 4 minori, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani. În jurul orei 14. 50, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie au identificat unul dintre copii, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Astfel, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a dispus, de îndată, intensificarea căutărilor în zona în care minorul a fost găsit, fiind direcţionate mai multe echipaje de poliţie. La scurt timp, poliţiştii i-au identificat şi pe ceilalţi 3 minori. Precizăm faptul că aceştia nu au fost victimele vreunei infracţiuni”, a arătat IPJ Constanţa.

Poliţiştii au informat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa în vederea stabilirii unor măsuri privind interesul superior al minorilor.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Au fost depistaţi toţi cei patru minori, nu au fost victimele unor infracţiuni”, au transmis, sâmbătă după-amiază, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Constanţa.

Cei patru copii de 7, 9, 10 şi 12 ani, trei fraţi şi un văr al lor, au fost daţi dispăruţi, vineri, de către familie, însă au plecat de acasă din 23 iulie.

Poliţiştii au transmis un mesaj de ”alertă dispariţie copil”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.