Meteorologii au emis avertizare cod galben de furtună pentru municipiul Bucureşti, unde plouă torenţial şi cade grindină. Vântul suflă cu putere, rafalele depăşind 60 de kilometri la oră. Sunt în vigoare mai multe avertizări nowcasting, una dintre ele vizând judeţul Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

UPDATE: ”În urma codului galben de intensificări ale vântului, în Bucuresti s-au inregistrat 34 de solicitări, în intervalul orar 17:25-18:00”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. 

Potrivit instituţiei au rezultat 31 de copaci căzuţi, 2 acoperisuri de casă afectate şi 2 geamuri sparte la o casă.

 
”În judeţul Ilfov a fost înregistrată în această perioadă o singură solicitare, pentru un stâlp de lemn căzut. Afectate: 3 străzi blocate, 3 clădiri, 20 de autovehicule, fire de electricitate.”, a mai transmis sursa citată. 

 

UPDATE: ISU Bucureşti-Ilfov continuă să primească solicitări pentru remedierea probllemelor cauzate de furtună: 

7. Str. Munţii Ghurghiului - copac căzut pe linii de tensiune

8. Str. Pucheni - copac cazut pe linii de tensiune

9. Str. Pictor Arthur Verona - copac căzut

10. Blvd. Eroii Sanitari - copac căzut

11. Str. Stoicăneşti - copac cazut pe ţeava de gaz

12. Str. Râşnov - surpare în carosabil de aproximativ 1 m

UPDATE: ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că, urmare a fenomenelor meteo, pe timpul codului galben de intensificări ale vântului, se intervine în mai mulre zone, astfel:

1. Şos. Leordeni  - copac

2. Str. Taberei, Popesti - stâlp

3. Str. Carotei - copac pe auto

4. Splaiul Independentei, Zona Izvor - copac pe carosabil

5. Str. Caporal Anghelache Ivan - copac pe auto

6. Str. Ştirbei Vodă intersecţie cu Calea Plevnei - copac căzut pe linia de troleu

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit ANM, până la ora 18.00, este cod galben în municipiul Bucureşti.

”Se vor semnala: intensificări ale vântului, vijelie, viteza la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindină, averse ce vor acumula izolat 10 l/mp”, a transmis ANM.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Capitală plouă torenţial, cu grindină, iar vîntul suflă cu putere, fiind afectaţi copaci.

FOTO - Facebook
FOTO - Facebook

De asemenea, este în vigoare un cod galben pentru judeţul Ilfov, unde ANM anunţă ”intensificări ale vântului, vijelie, viteza la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindină, averse ce vor acumula izolat 10 l/mp”.

Mai multe zone din ţată sunt vizate de avertizări nowcasting de furtună, iar în judeţul Galaţi, localităţile Tecuci, Umbrăreşti, Barcea, Drăgăneşti, Iveşti, Movileni şi în judeţul Vrancea, localităţile Suraia, Vânători, Bilieşti este cod portocaliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.