O tânără de 22 de ani a fost reţinută, fiind ulterior plasată sub control judiciar, după ce a furat o imprimantă a unui echipaj de poliţişti rutieri din Bucureşti, care au oprit-o pentru a o sancţiona. Dispozitivul a fost găsit, în urma unor percheziţii. Poliţiştii din acel echipaj sunt supuşi unei verificări interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 anunţă că tânăra a fost plasat sub control judiciar, ea fiind urmărită penal pentru comiterea infracţiunii de furt. 

Procurorii au prezentat, joi, filmul evenimentelor care au avut loc în ziua de 10 octombrie.  
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
 
”Din înregistrările video ataşate la dosar a reieşit că ulterior restituirii documentelor personale şi comunicării sancţiunilor dispuse, prin înmânarea procesului-verbal de contravenţie, agenţii de poliţie rutieră au plecat în urmărirea unui alt autovehicul, moment în care imprimanta, care rămăsese pe plafonul autospecialei, a căzut pe partea carosabilă, context în care, inculpata, care între timp se urcase în autoturismul personal, marca BMW, de culoare albă, a coborât, a ridicat imprimanta de pe carosabil şi a introdus-o în maşina sa, plecând de la faţa locului. Revenind pentru recuperarea bunului, agenţii constatatori au observat că acesta nu se mai afla în locul în care o sancţionaseră pe inculpată, aflând totodată, de la un martor ocular, că imprimanta în cauză fusese luată de susnumită”, se arată într-un comunicat al Parchetului.
 
Anchetatorii susţin că tânăra a refuzat orice cooperare cu autorităţile.
 
”Ulterior, fiind apelată telefonic, în repetate rânduri, de către organele de poliţie rutieră, inculpata a refuzat restituirea bunului luat, fără drept, din posesia acestora, dar şi orice formă de colaborare cu organele de cercetare penală desemnate ulterior să efectueze urmărirea penală în cauza analizată. De asemenea, fiind citată pentru data de 14.10.2024 persoana de sex feminin a refuzat să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, prezentându-se doar apărătorul ales al acesteia, care a transmis că se vor prezenta în data de 15.10.2024, la ora 09:30 (neprezentându-se, însă, nici în această zi şi nerespectând astfel dispoziţia de citare), şansele recuperării imprimantei, prin predarea ei voluntară, devenind astfel inexistente. În atare împrejurări, la data de 16.10.2024 s-a procedat la efectuarea unor percheziţii domiciliare, după obţinerea mandatelor cerute de lege, de la judecătorul competent, iar la data de 17.10.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de numita U.M.P”, precizează sursa citată.
 
Anchetatorii precizează că la dispunerea măsurii preventive ”au fost avute în vedere modul si circumstanţele de comitere a faptei cercetate, urmarea activităţii infracţionale desfăşurate, calitatea de instituţie publică a persoanei juridice prejudiciate, dar şi atitudinea procesuală a autoarei pe durata cercetărilor, criterii în raport de care s-a apreciat că o măsură preventivă restrictivă de libertate este suficientă pentru atingerea scopului instituit de legiuitor în materia măsurilor preventive, pe durata urmăririi penale, dar şi proporţională în raport cu gravitatea infracţiunii”.
 
Prejudiciul cauzat este de 2.751,88 lei.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti de la Secţia 8 au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţul Argeş, într-un dosar penal de furt.

Ancheta a început după ce, în 10 octombrie, poliţiştii Capitalei din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o tânără în vârstă de 22 de ani a sustras un bun mobil aparţinând unui echipaj de poliţie, pe o stradă din Sectorul 2.

”La data menţionată, la scurt timp după ce a fost sancţionată contravenţional, tânăra a sustras o imprimantă din dotarea poliţiştilor, căzută de pe plafonul autospecialei pe partea carosabilă, punându-i pe poliţişti în imposibiltatea de a intra în posesia bunului respectiv, atunci când aceştia s-au întors la locul evenimentului. Prejudiciul cauzat fiind estimat la aproximativ 2.750 de lei”, a arătat, joi, sursa citată.

Cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Secţiei 8, care au identificat imprimanta, în urma celor două percheziţii făcute în Bucureşti şi Argeş.

Tânăra suspectată a fost găsită şi dusă la audieri, ulterior fiind reţinută pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 8, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei.

”Menţionăm faptul că, în cazul poliţiştilor din cadrul Brigăzii Rutiere prezenţi la evenimentul din data de 10 octombrie a.c., conducerea Poliţiei Capitalei a dispus verificări interne, prin intermediul structurii de control intern”, a arătat Poliţia Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.