Poliţiştii i-au prins pe cei care au incendiat un bancomat, în data de 5 iulie, în centrul localităţii Şiria din judeţul Arad. Aceştia sunt doi cetăţeni români cu domiciliul în judeţul Arad şi un cetăţean albanez cu domiciliul în judeţul Maramures. Ei au fost depistaţi când încercau să iasă din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimente

18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a

Directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., cms. şef Cristian Gheorghe, a declarat că cei trei autori ai furtului dintr-un bancomat au fost prinşi în cursul dmineţii de vineri.

”S-a pornit clasic de la cercetarea la faţa locului, au fost desfăşurate mai multe activităţi, cu ajutorul colegilor de la operaţiuni speciale şi colegilor de la Institutul Naţional de Criminalistică, activităţi care în cursul acestei dimineţi au s-au soldat cu prinderea a trei indivizi cunoscuţi cu modul acesta de operare. Indivizii respectivi doreau să părăsească teritoriul României, motiv pentru care am intervenit şi i-am condus la sediul Poliţiei, unde se află şi în momentul de faţă. De altfel, se efectuează patru percheziţii domiciliare pe raza mai multor localităţi din judeţul Arad şi judeţul Maramureş. De asemenea, colegii de la Poliţia Prahova, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova ne sprijină pentru o altă activitate procedurală legată de această cauză. Da, sunt trei bărbaţi. Unul este de cetăţenie albaneză, locuieşte în judeţul Maramureş. Doi sunt cetăţeni români care locuiesc pe raza judeţului Arad”, a precizat Gheorghe.

Cei trei nu sunt la prima faptă de acest gen. Au mai fost arestaţi atât în România, în trecut, cât şi în ţări din Uniunea Europeană.

”Au mai spart... au fost arestaţi şi în România. Au avut acelaşi mod de operare şi peste hotare, în ţările din Uniunea Europeană şi acolo sunt desfăşurate anumite investigaţii”, a explicat directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Cei trei au folosit gazul cu ajutorul căruia au produs o explozie la bancomatul din Şiria.

”Modul de operare folosit a fost explozie cu gaz. Sunt mai multe moduri de operare folosite de autori pe segmentul acesta de bancomate. Aceşti indivizi au mai folosit acest mod de operare şi în trecut. Practic folosesc nişte butelii de oxiacetilenă. Asta este substanţa cel mai des folosită. Cu ajutorul unor furtune care să introduc fie printr-o gaură pe care o produc ei la momentul spargerii, fie prin fanta de eliberare a numerarului. Introduc acele furtune până în partea inferioară a bancomatului. înfundă cu ceva, cu o cârpă cum au făcut şi de această dată. Fanta sau gaura, orificiu prin care introduc furtunele ca să nu iasă gazul înapoi, bagă gaz după care cu ajutorul unui fir electric iniţiază o flacără, o scânteie care produce explozia în interiorul bancomatului. Această explozie practic îndepărtând uşa din spatele bancomatului, uşa de la seif, pe scurt”, a mai explicat Cristian Gheorghe.

Potrivit sursei citate, cei trei au dat spargerea în 5-6 minute.

În data de 5 iulie, poliţiştii au deschis o anchetă în urma unui incendiu produs la un bancomat din centrul localităţii Şiria, din judeţul Arad. Din bancomat au fost sustraşi 200.000 de lei. Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.