Trei bărbaţi reţinuţi de către procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT într-un dosar de proxenetism au fost arestaţi preventiv marţi, pentru 30 de zile, fiind suspectati că au condus grupuri infracţionale specializate în trafic de persoane, obţinând, împreună cu alţi suspecţi, cinci milioane de euro de pe urma exploatării mai multor femei în ţări europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Judecătorii din Argeş au admis, marti, propunerea procurorilor DIICOT şi au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Romeo Tomiţă Ghimiş, Răzvan Adrian Neaţă, zis Chelie, şi Sorin Marian Lincan, zis România, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

Cei trei fuseseră reţinuti pentru 24 de ore într-un dosar de proxenetism în care anchetatorii au făcut, săptămâna trecută, zeci de descinderi domiciliare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Luni, procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT i-au reţinut pe cei trei pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

Potrivit DIICOT, în cadrul aceluiaşi dosar penal, în 19 iunie 2017 procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară au făcut 71 de percheziţii domiciliare în cazul a 52 de persoane bănuite de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, membrii celor patru grupuri infracţionale organizate au recrutat prin inducere în eroare sau au determinat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza). Sumele de bani obţinute au fost folosite la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora", precizează DIICOT.

Sursa citată menţionează că cercetările au scos în evidenţă faptul că inculpaţii au obţinut din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obţinând aproximativ 5.000.000 de euro.

În urma acţiunii din 19 iunie şi a activităţilor ulterioare, în cauză au fost depistaţi şi arestaţi preventiv 37 dintre membrii grupurilor. Totodată, au fost ridicaţi 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100  de franci elveţieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri,  9 tablete, 500 de grame de aur, în bijuterii,  un grinder, un pistol cu aer comprimat şi patru cartuşe de carabină deţinute ilegal, 34  de ceasuri de lux, în valoare estimată de circa 210.000 de euro, precizează procurorii DIICOT.

De asemenea, procurorii au instituit sechestru asigurator pe 2 terenuri (estimate la circa 100.000 de euro), opt autoturisme de lux (estimate la 200.000 de euro) şi opt imobile (estimate la 1.200.000 de euro).

Pentru destructurarea grupului infracţional organizat s-a constituit o echipă comună de anchetă formată din forţe investigative din România, Marea Britanie şi Europol. Acţiunea se înscrie intr-o serie mai amplă de activităţi desfăşurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă constituită între autorităţile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.