Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a opt persoane implicate în traficul de migranţi, în urma percheziţiilor care au avut loc luni. Dintre aceştia, trei sunt cetăţeni străini. Ei sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La datele de 29 şi 30.07.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 8 inculpaţi ( dintre care trei cetăţeni străini), cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Astăzi,  urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 de zile”, a transmis DIICOT, marţi, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii de frontieră din Timiş şi Arad, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut, luni dimineaţă, mai multe percheziţii la adăposturi pentru migranţi şi la persoane suspectate de trafic de migranţi. Numai într-o locaţie au fost găsite 32 de persoane, printre care două femei şi trei copii.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Grupul organizat, care se ocupa cu transferul migranţilor spre ţări din vestul Europei, a fost constituit în luna decembrie 2023 şi a fost format din cetăţeni din Siria şi România. Acesta facilita grupurilor ilegale de migranţi trecerea frauduloasă a frontierei României către Bulgaria,  Republica  Serbia şi  Ungaria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.