O echipă formată din poliţişti de frontieră şi jandarmi a depistat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 de cetăţeni turci, între care 11 copii, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia. Incidentul are loc la două zile după ce măsurile de securitate au fost sporite la frontiera cu Serbia, fiind alocate forţe suplimentare de la Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie.
Cei 24 de migranţi au fost descoperiţi într-un lan de porumb aflat în apropierea graniţei cu Serbia, pe direcţia localităţii de frontiera Comloşu Mic, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de către o echipă comună formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Timiş.
”Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, fiind depistate două grupuri de persoane, care au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor. Din primele verificări s-a stabilit că sunt 24 de persoane, 13 adulţi (7 bărbaţi şi 6 femei), cu vârste cuprinse între 18 şi 34 ani şi 11 copii, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 7 ani. Din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că aceştia sunt cetăţeni turci”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timiş.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ulterior, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.
Măsuri sporite de securitate au fost luate, începând din noaptea de joi spre vineri, la frontiera cu Serbia, unde au fost alocate forţe suplimentare de la Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie, după ce în această săptămână au fost depistate alte două încercari de trecere ilegală a frontierei verzi de către grupuri de imigranţi.
Pe lângă dispozitivul existent la frontiera cu Serbia s-au alăturat maşini de termoviziune, patrule canine şi echipe terestre suplimentare. De asemenea, un elicopter al MAI survolează zona, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.
"Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu. Astfel de acţiuni de cooperare inter-instituţională s-au mai desfăşurat şi în alte zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române, la frontierele de nord şi de sud, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului", mai spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...