Procurorii DIICOT Suceava au făcut 11 percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri şi care aducea substanţele interzise în ţară în colete, din Spania şi Olanda. 22 de persoane urmează să fie audiate în acest dosar.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, au făcut, miercuri, 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc, de mare risc şi de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, potrivit unui comunicat al DIICOT.
”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2016, pe raza oraşului Gura Humorului şi a municipiului Câmpulung Moldovenesc, s-a constituit un grup infracţional, format din nouă persoane, care a avut ca scop procurarea de droguri de risc, de mare risc şi de substanţe cu efect psihoactiv din străinătate, pe care le comercializa ulterior consumatorilor, în diverse gramaje”, se arată în comunicatul DIICOT.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Procurorii spun că drogurile erau cumpărate din Spania şi Olanda şi erau aduse în ţară ”în colete” expediate pe numele suspecţilor, care ulterior erau preluate de diverşi intermediari.
Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au făcut 14 capturi de droguri şi substanţe cu efect psihoactiv, în total aproximativ 300 de grame.
”Cu ocazia percheziţiilor efectuate astăzi (miercuri n.r.), până în acest moment, s-au ridicat aproximativ 33.600 de lei, 74 de grame de substanţe interzise, cantităţi însemnate de anabolizanţi, un pistol cu gaze, 3 minicântare electronice utilizate de obicei în porţionarea cantităţilor de substanţe interzise, foiţe tip OCB pentru confecţionarea ţigaretelor, telefoane mobile şi cartele telefonice susceptibile a fi folosite activităţile infracţionale”, se mai arată în comunicatul DIICOT.
Anchetatorii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.
La sediul DIICOT Suceava vor fi aduse la audieri 22 de persoane.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.