România a trimis marţi un al doilea contingent de pompieri pentru a sprijini eforturile de stingere a incendiilor de vegetaţie şi pădure care afectează regiunea Attica din Grecia, anunţă IGSU, precizând că În urma consultării cu preşedintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Marcel Ciolacu a convocat luni, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea DSU. 44 de pompieri, două autospeciale de stingere şi intervenţie rapidă şi două maşini de stingere a incendiilor de pădure au plecat spre Grecia pe cale aeriană şi terestră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urma consultării cu preşedintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Marcel Ciolacu a convocat, ieri, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea DSU. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de incendiile de vegetaţie manifestate pe teritoriul acestora. Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis suplimentarea echipajelor de pompieri români care deja intervin în Grecia cu alţi 44 de salvatori şi 4 mijloace tehnice. Aceasta reprezintă o confirmare a solidarităţii şi sprijinului internaţional, în contextul unei crize majore cauzate de incendiile de proporţii care afectează ţara gazdă”, precizează IGSU.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
40 de pompieri şi două autospeciale de stingere şi intervenţie rapidă se deplasează pe cale aeriană, cu sprijinul a două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, iar alte două maşini de stingere a incendiilor de pădure (3.000 l) şi patru salvatori au început deplasarea pe cale terestră. MApN a precizat că în urma aprobării ministrului Angel Tîlvătr, o aeronavă C-130 Hercules şi o aeronavă C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române au decolat de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni către Elefsis.
Aceste resurse suplimentare sunt menite să îmbunătăţească capacitatea echipelor de a controla şi stinge incendiile care continuă să afecteze regiunea Attica, contribuind astfel la protejarea comunităţilor locale.
În perioada 01 august - 15 septembrie 2024, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, participă cu modulul naţional specializat de stins incendii de pădure la programul de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor elene în gestionarea acestui tip de risc.
 
Programul de asistenţă este finanţat de UE şi a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunităţile elene, după incendiile devastatoare înregistrate în anul 2021. Acesta se regăseşte în noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei şi reuneşte echipaje operative de stingere din mai multe ţări europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.