Punctele de prim-ajutor amenajate în şase staţiuni de pe litoral, în perioada estivală, au devenit operaţionale, peste 400 de pompieri din 14 judeţe fiind detaşaţi la mare.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, într-un comunicat de presă, că peste de 400 de pompieri din 14 judeţe au fost dislocaţi pe litoral în sezonul estival, fiind pregătiţi să intervină zilnic cu ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor şi şenilate.
De asemene, în zonele intens circulate din municipiul Constanţa, Inspectoratul Judeţean va înfiinţa 15 puncte de lucru temporare, faţă de cele nouă existente anul trecut.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Gradul de siguranţă a constănţenilor şi a celor care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoral va fi consolidat prin suplimentarea celor zece subunităţi de intervenţie judeţene, cu personal şi tehnică specifică care vor încadra şase puncte de prim-ajutor, opt puncte de lucru pentru stingerea incendiilor şi un punct de lucru pentru salvarea din mediul acvatic”, arată IGSU.
La intrările principale din municipiul Constanţa - Valul lui Traian, Ovidiu şi Agigea - vor fi disponibile, pentru intervenţie imediată, autospeciale de stingere prevăzute cu module de descarcerare.
Totodată, în fiecare weekend, pe autostrăzile A2 şi A4 mai multe echipaje vor asigura intervenţiile (inclusiv cele medicale de urgenţă), pe tronsoane prestabilite din judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov.
În comunicatul IGSU se mai arată că în zonele unde au fost înregistrate în ultimii cinci ani cele mai multe situaţii de urgenţă au fost instalate corturi de prim-ajutor, fiind vorba despre plajele din Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn şi Techirghiol. În fiecare zi, trei paramedici vor fi pregătiţi să acorde primul-ajutor în caz de nevoie.
Corturile sunt dotate cu toate echipamentele necesare pentru acordarea primului ajutor: defibrilatoare semi-automate, medicamente, materiale sanitare şi tărgi, dar şi cu aer condiţionat. Programul de funcţionare al corturilor va fi între orele 8.00-20.00, iar lângă corturi vor staţiona şi senilatele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a asigura intervenţia pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventuale victime cât mai rapid la corturile de prim-ajutor.
În total, pe întreg sezonul estival, vor fi 31 de autospeciale de stingere pregătite să intervină în orice punct din judeţul Constanţa.
De asemenea, în Tomis, Siutghiol, Eforie Nord, Costineşti, Saturn şi Techirghiol şase ambarcaţiuni vor asigura intervenţia.
Anul trecut, între 13 iunie şi 31 august, pompierii au participat la 1.543 de misiuni, peste 1.500 de persoane fiind asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în staţiunea Costineşti, unde au fost asistate medical 657 de persoane, urmate de Eforie – 321 persoane, Jupiter – 257 persoane , Mamaia– 203 persoane şi Techirghiol - 105 cazuri.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.