Prefectul de Timiş, după incendiul de la o fostă fabrică de ţigări: Primele informaţii indică lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu şi lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii - FOTO
Prefectul de Timiş, după incendiul de la o fostă fabrică de ţigări: Primele informaţii indică lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu şi lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii - FOTO
Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, anunţă că incendiul izbucnit joi seară la o fostă fabrică de ţigări care i-a aparţinut omului de afaceri Zaher Iskandarani, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat pentru contrabandă cu ţigări, a avut loc într-o zonă unde au fost făcute lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii. Prefectul adaugă că din primele informaţii reiese că lipseşte şi autorizaţia de securitate la incendiu.
"La faţa locului mai este prezent un echipaj ISU pentru stingerea ultimelor focare mocnite. Suprafaţa incendiată este de aproximativ 9.000 metri pătraţi. Au fost folosite 27 de autospeciale. Începând de astăzi de la prânz, după stingerea completă a focului, echipe de la ISU şi criminalişti de la IPJ vor demara cercetările (audieri, colectare de probe)”, a scris Ritivoiu.
Prefectul judeţului Timiş a precizat că a solicitat exigenţă maximă organelor de control.
"Primele informaţii indică lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu şi lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii. Am cerut exigenţă maximă organelor de control. Vă ţinem la curent”, a adăugat Ritivoiu.
Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.00 şi a fost lichitat puţin înainte de ora 00.00, joi seară.
Potrivit ISU Timiş, incendiul a izbucnit într-o hală în care erau depozitate aparate de jocuri electronice şi a existat riscul să se extindă la un alt compartiment al halei, unde erau depozitate azotat de amoniu lichid şi pesticide, însă acestea au fost îndepărtate de pompieri, pentru a nu exista pericolul unei explozii.
Hala afectată face parte din fosta fabrică de ţigări care i-a aparţinut lui Zaher Iskandarani. Acesta a fost condamnat în anul 2014 la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de contrabandă cu ţigări în care a fost judecat pentru că a prejudiciat statul cu aproximativ două milioane de lei.
Iskandarani, care a avut mai multe afaceri în zona Banatului, a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.