Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a susţinut o conferinţă de presă la Guvern, sâmbătă după-amiază, în care a anunţat că, la solicitarea premierului, a luat legătura cu ministrul de Interne, Carmen Dan, care era la birou şi care l-a informat ce măsuri au fost luate în condiţiile în care sâmbătă seară este cod galben de ploi puternice şi descărcări electrice în Capitală şi în mai multe judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La solicitarea premierului, am luat legătura cu doamna ministru Carmen Dan, care era la birou, m-a informat despre efectele negative ale precipitaţiilor din această perioadă şi mi-a transmis şi în scris ce măsuri a luat IGSU pentru a nu exista efecte negatiuve. La MAI, sub coordonarea directă a ministrului, toate structurile se ocupă în această seară şi vor informa Guvernul şi pe premier dacă va fi nevoie de ceva în plus", a spus Ponta. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări cod galben de averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări ale vântului pentru această seară în Bucureşti şi în judeţele Vâlcea, Ialomiţa, Bihor, Călăraşi, Giurgiu, Mehedinţi şi Timiş.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Între orele 17:00 - 18:30, în Capitală se vor semnala averse ce vor cumula 15-20 de litri pe metrul pătrat, izolat, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, condiţii de grindină de mici dimensiuni, iar până la ora 21:00, în zona joasă a judeţului Vâlcea se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 55-60 kilometri/oră, iar local în sudul judeţului, conform ultimelor două atenţionări nowcasting Cod galben emise de ANM.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, o femeie a fost rănită în timpul furtunii, în zona Palatului Ştirbey din Buftea, fără a fi necesară intervenţia SMURD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.