Salvamontiştii din Gorj intervin, duminică, pentru a salva o persoană blocată pe unul dintre versanţii Cheilor Olteţului. Strigătele au fost auzite de câţiva alpinişti aflaţi pe peretele opus, care au dat alerta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE: ”Salvamontiştii au ajuns la locul evenimentului, este vorba despre o tânără care a plecat sigură către un obiectiv turistic din zonă şi la întoarcere a pierdut poteca şi s-a blocat într-o zona deosebit de accidentată. Sesizând pericolul, a procedat corect, a rămas pe loc şi şi-a făcut semnalată prezenţa, strigând după ajutor, întrucât nu mai avea baterie la telefon”, au precizat salvamontiştii.

Aceştia anunţă că o vor recupera din zona de abrupt şi o vor coborî în siguranţă la baza muntelui.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Felicitări celor doi alpinişti care au reuşit să localizeze zona din care veneau strigătele, să între în legătură şi să liniştească victima, să ofere informaţii bune salvamontiştilor , contribuind astfel semnificativ la reducerea timpului intervenţiei”, au mai transmis salvamontiştii.

ŞTRIE INIŢIALĂ: ”Acţiune în derulare a salvamontiştilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj pentru căutarea unei persoane rămasă blocată pe unul dintre versanţîi Cheilor Olteţului. Strigătele de ajutor au fost auzite, de pe peretele opus al văii, de către o echipa de alpinişti care a anunţat Salvamontul”, a transmis, duminică, Salvamont România.

Sursa citată a precizatb că intervin, ca echipă de prim răspuns, salvamontişţii aflaţi în serviciul de tură operativă din posturile Salvamont Baia de Fier şi Polovragi. Către zonă a mai plecat o echipa din Baza centrală Salvamont Tg-Jiu, iar echipa din Baza Salvamont Rânca a întrat în stare de aşteptare şi va interveni în funcţie de dinamica evenimentului.

”Este al treilea caz pe ziua de astăzi al salvamontiştilor gorjeni, o echipă da salvamontişti din bazele Tg-Jiu, Runcu şi Padeş participând la căutările unei persoane dispărute în zona submontana, iar cei din Rânca intervenind pentru acordarea primului ajutor medical şi transportul unei persoane accidentate la un picior în zona alpină a masivului Parâng”, au mai precizat salvamontiştii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.