Patru persoane sunt cercetate, fiind suspectate de folosirea frauduloasă a unor carduri de carburant emise de firme din Austria. Cei patru sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi fraudă informatică. Gruparea alimenta de la pompă pe baza cardurilor şi revindea carburantul, cu 5 lei pentru un litru, reţinând banii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La datele de 03 şi 04.07.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea a 4 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi fraudă informatică”, au transmis, vineri, IGPR şi DIICOT.

Sursa citate au explicat că, în perioada octombrie 2022 – iunie 2024, gruparea, condusă de un cetăţean străin, ar fi ”au acţionat în mod coordonat în scopul obţinerii unor importante beneficii materiale prin folosirea frauduloasă a unor carduri de carburant emise de către persoane juridice străine”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Astfel, prin intermediul suspectului au fost obţinute de la două societăţi austrice carduri de combustibil, emise pe numele unor societăţi şi  au fost efectuate fără drept mai multe alimentări cu motorină ce au fost achitate la pompă, la preţul real, combustibil ce a fost comercializat unor diferite persoane fizice la faţa locului contra sumei de 5 lei pentru un litru, bani ce au fost încasaţi în integralitate de persoanele utilizatoare a cardurilor de combustibil, prejudiciul  produs emitenţilor fiind estimat la aproximativ 200.000 euro”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, activitatea de folosire a cardurilor de carburant se desfăşura în mod organizat, iar pentru a nu petrece prea mult timp în staţiile de alimentare, membrii grupului infracţional stabileau cu clienţii identificaţi momentul şi staţia de alimentare în care aceştia trebuiau să vină.

”Inculpaţii au urmărit să folosească într-un termen scurt de cât mai multe ori cardurile de carburant întrucât cunoşteau că titularul cardului nu va achita contravaloarea motorinei obţinute către societatea emitentă, instrumentele de plată urmând a fi blocate”, se mai arată în comunicatele anchetatorilor.

În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele inculpaţilor au fost identificate şi ridicate mai multe carduri de carburant având drept titulari diverse societăţi comerciale străine,  bonuri emise ca urmare a alimentărilor cu combustibil, înscrisuri, precum  şi alte probe.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a trei dintre inculpaţii reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru un alt inculpat procurorii DIICOT - Structura Centrală luând măsura controlului judiciar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.