Treisprezece percheziţii, coordonate de procurorii din Olt, au loc, joi, în mai multe judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul deşeurilor reciclabile. Mai multe firme sunt suspectate că au făcut operaţiuni fictive cu asemenea deşeuri. Prejudiciul este estimat la trei milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au anunţat că procurorii şi poliţiştii din Olt, cu sprijinul poliţiştilor din Ilfov, Teleorman şi din Sectorul 3 au făcut, joi, 13 percheziţii la sediile unor persoane juridice din Olt, Dolj, Ilfov, Bucureşti, Teleorman şi Vâlcea, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul deşeuri reciclabile.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2017-2023, reprezentanţii a şapte societăţi comerciale ar fi constituit un lanţ de fraudare a bugetului de stat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de achiziţii şi vânzări reciproce de deşeuri reciclabile. Reprezentanţii societăţilor comerciale au justificat provenienţa deşeurilor reciclabile prin înregistrarea de achiziţii de la persoane fizice, însă fără ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deşeuri. Investigaţiile vizează patru persoane fizice şi şapte persoane juridice”, au precizat procurorii. 
 
Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 3.000.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.