Treisprezece persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri, într-un dosar instrumentat de poliţiştii şi procurorii DIICOT Neamţ, după ce ar fi oferit gratuit şi ar fi vândut diferite droguri unor consumatori din judeţ, inclusiv minori. Unul dintre suspecţi este cercetat şi pentru viol în formă continuată, după ce ar fi avut relaţii sexuale, în mod repetat, cu părţi vătămate de 14 şi 15 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Poliţia Română a anunţat, marţi, că poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamţ, au pus în executare, luni, 21 de mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele unor persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, şi deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu. Una dintre acestea este urmărită penal şi pentru viol în formă continuată.

”Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2023 - iunie 2024, în mod repetat, persoanele în cauză ar fi deţinut, oferit cu titlu gratuit, intermediat şi comercializat direct diferite cantităţi de canabis (drog de risc) şi 3-CMC, respectiv 4-CMC (droguri de mare risc), către consumatori, inclusiv minori, din judeţul Neamţ. Totodată, din materialul probator administrat, a rezultat că, în intervalul martie - iunie 2024, unul dintre bănuiţi ar fi întreţinut, în mod repetat, relaţii sexuale cu două persoane vătămate minore, de 14 şi 15 ani”, a arătat sursa citată.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi ridicate cantităţi de droguri de risc (canabis) şi de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), o parte porţionate şi ambalate în scopul comercializării, comprimate, grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanţă, medii de stocare a datelor, 28.760 de lei şi 250 de euro, un pistol cu bile de cauciuc, precum şi alte mijloace de probă.

Luni, procurorii DIICOT au dispus reţinerea a 13 bănuiţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu (unul trimis în judecată în alt dosar, pentru fapte similare), iar ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Galaţi şi Bacău şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi inspectoratelor de jandarmi judeţene Neamţ, Bacău şi Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.