Prefectura Maramureş anunţă, luni seară, pagube semnificative în urma furtunilor, bilanţul intervenţiilor fiind în creştere. Un bărbat care era la păşunat cu animalele a fost lovit de fulger şi a murit. De asemenea, în localitatea Văleni, o pădure a fost doborâtă de vânt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fenomenele hidrometeorologice periculoase au produse pagube semnificative la nivelul judeţului Maramureş. S-au depăşit pragurile de precipitaţii la staţiile hidrometrice Cavnic, Vadu Izei, Strâmtura, Fereşti, Sighetu Marmaţiei, Copalnic. La Cavnic şi Copalnic a căzut grindină”, anunţă, luni seară, Prefectura Maramureş.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Sursa citată a precizat că, în zona montană din Ocna Şugatag, un cetăţean aflat la păşunat a fost fulgerat. Din păcate, echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş care s-a deplasat la faţa locului a constatat decesul persoanei.

”În Municipiul Sighetu Marmaţiei rafalele puternice de vânt au prăbuşit o prelată, iar aceasta a surprins şi rănit în cădere o persoană. Echipajul de prim ajutor al pompierilor militari s-a deplasat în zonă. Persoanei i-a fost acordat ajutorul medical de urgenţă, după care a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei pentru investigaţii medicale. Persoana este în afara oricărui pericol. Dispeceratul ISU Maramureş a primit 32 de apeluiri, iar pompierii militari s-au deplasat şi au degajat 14 arbori prăbuşiţti de vijelie”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit instituţiei, au fost afectate de rafalele de vânt, care au atins viteza 70-80 km/h mai multe acoperişuri în localităţile Sighetu Marmaţiei, Budeşti, Şişeşti, Cavnic, Rona de Sus şi Petrova.

”Din datele primite până la această oră, defecţiunile din reţelele de alimentare cu energie electrică au afectat 7180 de consumatori. Copacii prăbuşiţi de rafalele puternice de vânt au produs avarii la 94 puncte de transformare, dar şi la opt linii de medie tensiune. Sunt nealimentate integral sau partial cu energie electrică 20 de localităţi (Sighetu Marmaţiei, Rona de Sus, Rona de Jos, Tisa,  Bârsana , Văleni, Năneşti, Cetăţele, Buteasa, Hovrila, Botiza, Poienie Izei, Glod, Slătioara, Cavnic, Berinţa Cărpiniş, Tăuţii Măgherăuş, Băiţa, Lăpuş). Toate echipajele de intervenţie ale societăţii Electrica sunt în teren, lucrează pentru remedierea defecţiunilor şi alimentarea cu energie electrică a consumatorilor”, mai arată Prefectura.

Potrivit acesteia, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, împreună cu personal din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, au acţionat cu utilaje pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

”Drumul Judeţean 184 a fost acoperit de aluviuni, material lemnos şi vegetaţie transportată de torenţii de pe versanţi care nu au putut fi preluaţi de sistemul de canalizare. Se lucrează pentru curăţarea drumului şi îndepărtarea materialului lemnos de pe partea carosanilă. Pompierii militari au degajat din zona reţelelor de alimentare cu energie electrică copacii prăbuşiţi de rafalele puternice de vânt. La Văleni, comuna Călineşti vijelia a doborât la pâmânt o pădure”, a mai precizat instituţia citată.

 Prefectul Rudolf Stauder, preşedintele C.J.S.U. Maramureş, a anunţat că o situaţie centralizată a pagubelor va fi realizată în zilele următoare, după primirea rapoartelor operative din teritoriu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.