ISU Botoşani a intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a 11 incendii. Două case, un grajd şi vegetaţia uscată de pe aproximativ 20 de hectare au ars, iar un bărbat a murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Două case, un grajd şi vegetaţia uscată de pe aproximativ 20 de hectare au ars în urma a 11 incendii produse sâmbătă, pe raza judeţului Botoşani. Focul deschis în spaţii deschise, scurtcircuitul, coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din structura acoperişului, dar şi acţiunea intenţionată sunt cauzele probabile de producere a acestor incendii”, a transmis, duminică dimineaţă, ISU Botoşani.  

Sursa citată a precizat că Recia Verbia, Săveni, Prăjeni, Flămânzi, Plopeni Mari, Coşula, Iezer, Jijia, Victoria şi municipiul Botoşani sunt zonele unde s-au produs aceste evenimente.  

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pentru stingerea incendiilor şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 68 de pompieri militari de la Detaşamentele Botoşani şi Dorohoi, Gărzilor de Intervenţie Truşeşti şi Săveni şi Punctului de Lucru Flămânzi.  

”La Jijia, o femeia supărată că fiul ei nu are loc de muncă, a adunat hainele acestuia în mijlocul casei şi le-a dat foc. Grajdul de la Prăjeni a luat foc de la un scurtcircuit, iar la Săveni incendiul generat de un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile a fost stins înainte de a produce pagube materiale însemnate. Din nefericire, în incendiul izbucnit în locuinţa unui bătrân din Victoria, proprietarul şi-a pierdut viaţa”, a mai transmis ISU Botoşani.  

Pompierii precizează că, potrivit standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă. 

”În condiţii de vânt puternic sau de temperaturi ridicate, incendiile de vegetaţie uscată pot deveni şi mai periculoase dacă în zona terenurilor arzânde se află locuinţe, păduri, solare etc. Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel către cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă”, au mai transmis pompierii.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.