Incendiul izbucnit la un depozit de deşeuri reciclabile din apropierea localităţii Nojorid, judeţul Bihor, a fost stins, luni seară, după o intervenţie la care au participat peste 60 de pompieri, cu zece autospeciale de stingere, una de intervenţie la înălţime şi autospeciala CBRN. Intervenţia a fost îngreunată de existenţa materialelor combustibile şi de lipsa surselor de apă, astfel că în incendiu au ars deşeuri pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" al judeţului Bihor arată, într-un comunicat de presă transmis luni seară, că a fost anunţat, în jurul orei 18.00, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, despre producerea unui incendiu la un depozit aparţinând unei societăţi comerciale al cărei domeniu de activitate îl constituie reciclarea deşeurilor, situat pe DN 79, între localităţile Nojorid şi Leş.

Acolo s-au deplasat cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, un echipaj CBRN, respectiv un echipaj de prim ajutor calificat. Pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent la o stivă de deşeuri, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, iar flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate şi de vânt, ameninţau să se propage la întreaga cantitate de deşeuri depozitate pe o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi.

Potrivit ISU Bihor, acţiunea de stingere a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile (materiale plastice, deşeuri carton etc.), care au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări masive de gaze şi fum, dar şi de lipsa surselor de apă de pe amplasament, alimentarea autospecialelor realizându-se în navetă de la sistemul de hidranţi al localităţii Nojorid. 

"Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia comunităţilor din zonă, respectiv a traficului de pe DN 79, a fost transmis un mesaj de avertizare prin Sistemul Ro-Alert, pe o rază de 3 km, în jurul obiectivului afectat", scrie în comunicat.

Ulterior, forţele de intervenţie au fost suplimentate, astfel că au acţionat 62 de pompieri militari, cu zece autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, la locul intervenţiei fiind mobilizate şi echipajul care încadrează autospeciala de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică, nucleară (CBRN), precum şi maşina medicului de urgenţă, respectiv un echipaj de prim ajutor calificat.

În jurul orei 19.30, incendiul a fost localizat, forţele de intervenţie acţionând pentru lichidarea acestuia, până în jurul orei 20.20. Pompierii continuă intervenţia pentru a identifica eventuale focare ascunse.

În urma incendiului, au ars deşeuri reciclabile, pe o suprafaţă de circa 1.200 de metri pătraţi, cauza izbucnirii focului urmând a fi stabilită.

În urma incendiului nu au existat persoane rănite, iar norul de fum nu a afectat localităţile apropiate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.