Jandarmii din Harghita au intervenit pentru îndepărtarea a opt urşi care se aflau în diverse zone din Băile Tuşnad, printre care şi primăria, operaţiunea desfăşurându-se fără incidente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, în ultimele 24 de ore au fost primite două apeluri la 112 prin care era anunţată prezenţa a opt urşi în localitatea Băile Tuşnad. 
 
"Primul apel primit de la o femeie, prin intermediul SNUAU 112, luni, 24 mai, la orele 21:54, ne anunţa despre prezenţa unei ursoaice cu doi pui pe Aleea Sfânta Ana şi a trei urşi în faţa primăriei din Băile Tuşnad. A fost trimis de îndată un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, care a trecut la îndepărtarea unui urs din apropierea unui magazin, ceilalţi urşi părăsind zona unde fuseseră semnalaţi, retrăgându-se în pădure", a transmis Jandarmeria Harghita.
 
Al doilea apel a fost făcut la ora 23, un bărbat semnalând prezenţa unui urs pe strada Gării şi a altuia în faţa Primăriei. 
 
"Aceeaşi patrulă din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a trecut la îndepărtarea animalelor sălbatice înspre zona împădurită. Din cele relatate de către ambii apelanţi, urşii se aflau în căutare de hrană", a precizat Jandarmeria Harghita. 
 
Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, nefiind înregistrate alte evenimente.
 
De la începutul anului, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au fost înregistrate 58 de apeluri de urgenţă, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea aşezărilor umane. Zonele unde jandarmii au fost solicitaţi pentru a îndepărta urşii din apropierea aşezărilor umane au fost localităţile Băile Tuşnad, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Subcetate, Sâncrăieni, Izvoru Mureşului, Ditrău şi Topliţa. 
 
Jandarmeria Harghita reaminteşe oamenilor ca de fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situaţii să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.