Pompierii giurgiuveni au intervenit pentru stingerea a opt incendii, în cursul zilei de sâmbătă. ISU Giurgiu prezintă misiunile în care s-a intervenit şi transmite că incendierea vegetaţiei uscate este interzisă, pentru că poate pune în pericol viaţa oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuinţele, reţelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie, 24 de ore din 24, pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele ore, aceştia au intervenit pentru stingerea a opt incendii, în următoarele localităţi:
 
La Onceşti au ars acoperişul unei case pe o suprafaţă de aproximativ 35 mp, patru pomi fructiferi şi circa 2.000 mp de vegetaţie uscată. Au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere şi o cisternă. Aceştia au constatat faptul că incendiul s-a extins de la vegetaţie uscată, după ce proprietarul a făcut focul în apropierea locuinţei pentru a prepara hrana. Incendiul a ajuns şi la curtea unui vecin, unde au ars cei patru pomi fructiferi şi o parte din gard.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Locuinţele învecinate au fost salvate din calea flăcărilor.
 
La Uzunu au fost două intervenţii, după ce au ars aproximativ 2.500 mp vegetaţie uscată şi deşeuri menajere. Au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu două autospeciale de stingere. 
 
La Schitu au ars aproximativ 1.000 mp vegetaţie uscată şi resturi menajere, în curtea unei locuinţe. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu o autospecială de stingere. 
 
La Mihăileşti au ars aproximativ 300 mp de vegetaţie uscată şi deşeuri menajere. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu o autospecială de stingere. 
 
la Făcău au ars aproximativ 500 mp de vegetaţie uscată, mărăciniş şi deşeuri menajere. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu o autospecială de stingere. 
 
La Puţu Greci au ars aproximativ 500 mp de vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere. 
 
La Hobaia au ars aproximativ 2.200 mp de vegetaţie uscată. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere.
 
Pompierii precizează că incendierea vegetaţiei uscate este interzisă, pentru că poate pune în pericol viaţa oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuinţele, reţelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole.
 
”Vântul şi seceta prelungită contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuinţe, pericolul este şi mai mare. Nu aruncaţi resturi de ţigară la întâmplare şi nici beţe de chibrit! Protejaţi-vă viaţa şi proprietatea şi nu uitaţi că prin incendierea vegetaţiei uscate şi a gunoaielor se poluează şi mediul înconjurător”, mai transmite ISU Giurgiu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.