Cei 11 poliţişti din judeţul Galaţi, între care şapte de la Biroul Rutier al Poliţiei Tecuci, vizaţi în dosarul de fapte de corupţie în care au fost făcute percheziţii sunt audiaţi, marţi după-amiază, la Parchetul Tribunalului Galaţi. Poliţiştii ar fi primit între 100 şi 1.500 de lei pentru a-şi încălca îndatoririle de serviciu, faptele desfăşurându-se din 2014 şi până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că, în urma percheziţiilor, au fost ridicaţi şi duşi la audieri şapte poliţişti de la Biroul Rutier al Poliţiei Tecuci, trei de la Serviciul Rutier al Poliţiei Judeţene Galaţi şi unul de la Postul de Poliţie Cosmeşti.

Cei 11 poliţişti acuzaţi de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu sunt audiaţi la Parchetul Tribunalului Galaţi.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

La audieri, la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Galaţi, au fost duse şi patru persoane suspectate că au oferit mită agenţilor, au precizat sursele citate. 

În acest caz urmează să fie audiate ca martori alte câteva zeci de persoane. 

Potrivit surselor judiciare, cei 11 poliţişti ar fi primit între 100 de lei şi 1.500 de lei pentru a-şi încălca îndatoririle de serviciu, faptele desfăşurându-se din 2014 şi până în prezent.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 9.600 de lei, 4.400 de euro şi înscrisuri.

Cercetările în acest caz au început în urma unei sesizări din oficiu a Serviciului Judeţean Anticorupţie Galaţi.

Un număr de 12 percheziţii domiciliare au avut loc, marţi dimineaţă, în judeţul Galaţi, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu.

Anchetatorii susţin că ”pretinzând şi primind diverse foloase, în special bani, cei 11 agenţi de poliţie şi-au încălcat îndatoririle de serviciu şi nu au aplicat sancţiunile pe care situaţiile de fapt constatate în exerciţiul atribuţiilor de serviciu le-ar fi impus să o facă”.

Poliţiştii ar fi menţionat în procesele verbale de sancţionare abateri mai uşoare decât cele comise în realitate de către şoferi, cu scopul de a aplica ulterior sancţiuni mai blânde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.