Poliţiştii din Dâmboviţa au instrumentat un dosar de înşelăciune, cu victime în cel puţin opt judeţe şi în municipiul Bucureşti, şi au făcut percheziţii în Arad la două persoane suspectate. Una dintre acestea a fost reţinută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În dimineaţa de 29 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Arad, la două persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune. În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat 2 telefoane mobile, 8 cartele SIM, 200 de euro, 400 de lei, înscrisuri cu numere de telefon şi coduri specifice unui sistem de plată”, a transmis, marţi, IGPR.

Sursa citată a precizat că, ulterior, au fost puse în executare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Totodată, în baza probatoriului administrat, faţă de un bărbat, de 51 de ani, din Arad, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 30 iulie, să fie prezentat Judecătoriei Târgovişte, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Din investigaţiile efectuate a reieşit că două persoane, sub diferite forme ale participaţiei, ar fi indus şi menţinut în eroare mai multe persoane vătămate, prin faptul că s-ar fi prezentat în mod nereal a fi administratori/reprezentanţi ai unor societăţi comerciale”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit poliţiltilor, de asemenea, suspecţii ar fi determinat mai mulţi angajaţi să retragă bani din casele de marcat, iar, ulterior, să îi depună în aparatele Self Pay, prin intermediul unei aplicaţii.

”Bonurile obţinute ar fi fost remise persoanelor cercetate, acestea folosindu-le pentru alimentarea unor conturi de pariuri sportive sau pentru achiziţionarea online a unor produse. Prejudiciul cauzat nu a putut fi stabilit până la acest moment procesual, fiind identificate persoane vătămate din cel puţin 8 judeţe din ţară şi din municipiul Bucureşti”, mai arată poliţiştii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.