Două nave s-au ciocnit, miercuri, pe Canalul Sulina, iar în urma incidentului nu au fost înregistrate victime. Autoritatea Navală Română a anunţat că navigaţia pe canal se desfăşoară normal şi nu au fost urme de poluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
”Astăzi, 28 august, în jurul orei 13:00, a avut loc un incident naval pe Canalul Sulina, în zona milei marine 18, unde două nave maritime au intrat în coliziune. Nu au fost înregistrate victime, dar sunt pagube materiale. Nava maritimă SUNDRY, sub pavilion Panama, naviga aval de la Izmail cu destinaţia Tunisia, având la bord o încărcătură de 6.228 de tone de orz. În timpul deplasării, nava a suferit o defecţiune la motorul principal, care a forţat echipajul să ancoreze în regim de urgenţă. În timpul manevrei, nava a fost lovită de tancul MAZU XIAO, sub pavilion Liberia, care naviga amonte de la Constanţa către Izmail, transportând 6.620 de tone de motorină”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Navale Române. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Ei au adăugat că nava MAZU XIAO şi-a continuat marşul amonte şi va ancora în rada portului Tulcea pentru cercetări suplimentare privind incidentul. 
De asemenea, nava SUNDRY a suferit avarii în zona pupa şi va fi oprită la Sulina pentru cercetări. 
Reprezentanţii ANR au menţionat că navigaţia pe Canalul Sulina se desfăşoară normal şi nu au fost înregistrate urme de poluare. 
Căpitănia Portului Sulina a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele si îmrejurările producerii acestui eveniment.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.