Ancheta procurorilor militari şi a poliţiştilor anti-corupţie care au făcut percheziţii la sediul ISU Galaţi ar viza contractele de mentenanţă privind sistemele de alarmare de pe clădirile oraşului şi din judeţ, spun reprezentanţii uneia dintre primăriile vizate.
Descinderi au avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, la Consiliul Judeţean şi la primăriile din Lieşti, Umbrăreşti şi Cavadineşti. La ISU percheziţiile au fost realizate de procurorii militari veniţi de la Iaşi, fiind vorba despre o structură din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, în timp ce la Consiliul Judeţean şi la cele trei primării au descins poliţişti din cadrul DGA.
Ancheta ar viza modul în care în care au fost atribuite contractele de mentenanţă pentru sistemele de alarmare de pe clădirile din Galaţi şi din judeţ.
Reprezentanţii primăriilor au fost întrebaţi dacă li s-a cerut de către Consiliul Judeţului Galaţi să încheie preferenţial contracte cu o anumită firmă pentru mentenanţa sistemelor de alarmare.
"Ieri am avut o surpriză, mai puţin plăcută la prima vedere. Au venit cei de la anticorupţie. Ne-au întrebat în legătură cu sirenele de alarmare de pe raza localităţii. Noi avem o singură sirenă, ne-au întrebat dacă avem contract de mentenanţă şi dacă am fost obligaţi sau ni s-a adus de la Consiliul Judeţean vreo firmă să încheiem contract de mentenanţă, dar noi nu avem contract cu o firmă de specialitate. Am considerat că nu ne trebuie. Dacă avem o problemă o rezolvăm cu firma cu care avem contract de mentenanţă pentru iluminatul public”, a declarat primarul comunei Lieşti, Aurel Boţ.
Conform sursei citate, anchetatorii au ridicat un act şi au plecat către celelalte primării vizate: Umbrăreşti şi Cavadineşti.
"Nu a venit niciodată să ne sugereze vreo firmă cu care să încheiem contract de mentenanţă şi sunt primar din 2008”, a mai declarat primarul comunei Lieşti, Aurel Boţ.
Conform unor surse judiciare, la sediul ISU Galaţi, anchetatorii au percheziţionat biroul comandantului, colonelul Ion Toma, sigilând apoi un birou folosit de ISU Galaţi, dar care se află într-un spaţiu aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Galaţi. Colonelul Ion Toma nu ar avea. deocamdată, nicio o calitate în ancheta desfăşurată de reprezentanţii DGA şi procurorii militari.
Joi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, alături de procurori militari din Iaşi, au făcut percheziţii în judeţul Galaţi, la nivelul Parchetului Militar Iaşi fiind înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi infracţiuni de fals. Procurorii militari subliniază că la acest moment în cauză nu s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de vreo persoană şi nu s-a dispus punerea în mişcare faţă de niciun inculpat. Verificările continuă astfel că în cauză urmează a se efectua alte acte de urmărire penală şi administrarea de noi probe pentru a se soluţiona cauza respectivă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.