Mai mulţi peşti morţi au fost găsiţi în lacul Bistreţ din judeţul Dolj, iar specialiştii de la Apele Române au recoltat probe de apă pentru a afla cauza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii  Administraţiei Bazinale de Apă Jiu au anunţat, luni, că dispeceratul instituţiei a fost sesizat, duminică seară, că în lacul Bistreţ a fost găsit peşte mort pe maluri şi pe luciul de apă. 
Personalul Apele Romane Jiu s-a deplasat la faţa locului şi a confirmat mortalitatea piscicolă, constatând că la vărsarea râului Desnăţui în lacul Bistreţ erau peşti morţi şi au fost prelevate, pe loc, două probe de apă din lac. 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
„Personalul Formaţiei Dunăre-Bistreţ, specialiştii din cadrul biroului GMPRA au confirmat mortalitatea piscicolă imediat ce au ajuns în teren. Specia de caras, specii cu greutate de aproximativ 100-300 grame. Peştii morţi au fost observaţi în zona malurilor, în special în locurile cu stufăriş abudent din coada Lacului Bistreţ. Se fac toate demersurile pentru a stabili cauza morţii peştelui”, a explicat directorul Administraţiei Baziale de Apă Jiu, inginerul Daniel Naicu.
De asemenea, specialiştii Apelor Române Jiu au mai prelevat, luni dimineaţă, alte două probe de apă - din zona polderului Mălăieni şi coada lacului - acestea fiind trimise la Laboratorul de Calitate a Apelor de la Vâlcea pentru a se  efectua analizele la pesticide. Rezultatul va fi disponibil în 10 zile. 
Totodată, a fost anunţată Direcţia Sanitar Veterinară Dolj pentru a face analiza peştilor  morţi. Acesta urmează să fie îndepărtat din lac şi incinerat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.