DNA anunţă, joi, că a extins cercetarea în cazul certificatelor de vaccinare false de la Vama Petea, iar o asistentă medicală a fost reţinută pentru 24 de ore. De asemenea, au fost reţinute două persoane pentru complicitate de luare de mită. Procurorii au suspiciuni cu privire la mai mult de jumătate dintre persoanele vaccinate acolo.
DNA anunţă, joi, că procurorii din cadrul Serviciului teritorial Oradea au extins urmărire penală, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 24 noiembrie 2021, a suspectei Barta Patricia Diana, asistent medical în cadrul Direcţiei de Sănătate Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.
De asemenea, au fost reţinute două persoane fără calitate specială, fiecare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Cei trei suspecţi figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale şi registratorii din centrul de vaccinare Petea implicaţi în eliberarea certificatelor false de vaccinare şi cei interesaţi de obţinerea acelor certificate false. Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obţină adeverinţe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând şi primind în schimb sume de bani (250 -300 euro)”, a transmis DNA.
Potrivit procurorilor, banii le erau transmişi asistenţilor medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicaţi în activităţile infracţionale, iar o parte li se “întorceau” drept recompensă pentru “serviciile” prestate.
”Din probele administrate a reieşit că, în perioada 08 septembrie -02 noiembrie 2021 (supusă analizei până în acest moment) la Centrul de vaccinare Petea figurează în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV) un număr de 5.495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3.500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin”, au mai transmis procurorii.
Suspecţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...