Un deţinut de 45 de ani de la Penitenciarul Arad a fost ucis, luni după-amiază, de un coleg de celulă cu care a intrat în conflict. Cei doi erau închişi într-o zonă cu regim de maximă siguranţă. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru omor şi se face şi o anchetă internă pentru a se stabili modul în care au reacţionat şi au intervenit angajaţii închisorii. Autorul omorului este audiat

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - ”Vă comunicăm că în data de 21 octombrie 2024, în jurul orelor 13:30, la nivelul Penitenciarului Arad, între două persoane private de libertate care îşi executau pedeapsa în regim de maximă siguranţă – clasificate cu risc pentru siguranţa locului de deţinere, a izbucnit un conflict spontan, care a condus la decesul uneia dintre persoanele implicate. Personalul operativ şi cel medical al unităţii au intervenit conform procedurilor în vigoare, însă în pofida manevrelor de resuscitare la care s-a alăturat şi un echipaj de ambulanţă, solicitat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, a fost constatat decesul”, a transmis, într-un comunicat de presă, Penitenciarul Arad.

Potrivit sursei citate, evenimentul a fost sesizat Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, verificările fiind efectuate de către organele judiciare imediat după producerea incidentului, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Totodată, s-a procedat la informarea membrilor familiei persoanei decedate. 

”Pentru verificarea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului negativ şi tragerii la răspundere a persoanelor care se fac responsabile, la nivelul penitenciarului a fost declanşată o verificare internă, concomitent cu informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad”, a precizat Penitenciarul.
 
Potrivit unor surse locale, bărbatul care a murit avea 45 de ani. Autorul omorului, în vârstă de 31 de ani, este audiat de anchetatori.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Luni după-amaiză, doi deţinuţi de la Penitenciarul Arad, care executau pedepse într-o zonă de maximă siguranţă a închisorii, s-au luat la ceartă, iar la un moment dat unul dintre ei l-ar fi înjunghiat pe celălalt cu un ciob de sticlă.

„În data de 21 octombrie, în jurul orei 13:30, la nivelul Penitenciarului Arad, între două persoane private de libertate care îşi executau pedeapsa în regim de maximă siguranţă, clasificată cu risc pentru siguranţa locului de deţinere, a izbucnit un conflict spontan care a condus la decesul unuia dintre cei implicaţi”, a declarat Andrei Băeţan, purtătorul de cuvânt al instituţiei, potrivit aradon.ro

Sursa citată a menţionat că imediat au intervenit atât personalul operativ al închisorii, cât şi cel medical, agresorul fiind dus singur într-o altă încăpere, în timp ce cadrele medicale au încercat să-l resusciteze pe cel înjunghiat. În pofida eforturilor medicilor, acesta nu a mai putut fi salvat.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru omor, însă are loc şi o anchetă internă făcută în penitenciar, pentru a se stabili în ce mod au reacţionat şi intervenit angajaţii instituţiei în acest caz.

Potrivit unor surse locale, presupusul agresor are 31 de ani, iar victima sa avea 45 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.