Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, joi după amiază, lângă un cămin de bătrâni din comuna Poarta Albă, iar în sprijinul pompierilor din Constanţa au fost trimise autospeciale din Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti – Ilfov. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară pe Magistrala Bucureşti  -  Constanţa este oprită temporar din cauza unui incendiu de vegetaţiei extins pănă aproape de calea ferată, între staţiile Basarabi şi Dorobanţu. Reprezentanţii ISU au interzis circulaţia trenurilor pe ambele fire de pe intervalul respectiv  deocamdată făra  scoaterea de sub tensiune a liniei de contact. Această măsură va fi necesară în situaţia în care se impune accesul autoutilitarelor cu apă”, a transmis CFR. 
 
Evenimente

18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a
Un număr de 9 trenuri de călători (6 din direcţia Constanţa şi 3 din direcţia Bucureşti), aflate la această oră în circulaţie, urmează să tranziteze zona afectată de incendiu, însă, funcţie de timpul necesar intervenţiilor ISU, acestea vor fi oprite temporar în gările de pe traseu.
 
Următoarele 4 trenuri au fost oprite şi vor staţiona temporar, până la finalizarea intervenţiilor ISU, în gările adiacente zonei afectată de incendiu:
 
IR 11056 (Mangalia - Bucureşti Nord) oprit în Basarabi 
IR 11684 (Constanţa  - Bucureşti Nord) oprit în Basarabi
IR 1881 (Bucureşti Nord - Constanţa) oprit în Dorobanţu 
R 8005 (Bucureşti Obor - Constanţa) oprit în Medgidia.
IR 1885 (Buc - Cta) a fost oprit în Medgidia 
 
UPDATE - Pompierii au anunţat că incendiul de vegetaţie uscată din apropierea căminului de bătrâni a fost stins.
 
De asemenea, au fpst stinse incendiile de lângă Penitenciarul Poarta Albă şi de la Ferma 7. Ei intervin în continuare pentru stingerea mai multor incendii de vegetaţie uscată din câmp, dar care nu pun nimic în pericol.
 
Traficul feroviar este întrerupt din cauza fumului dens, au mai precizat pompierii.
 
UPDATE - Nu mai există riscul de propagare a incendiului la căminul de bătrâni.
”În mod preventiv, au fost evacuate toate persoanele aflate în locaţie, o parte dintre acestea fiind transferate într-o altă clădire aflată în apropiere”, precizează ISU Constanţa/
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi după amiază, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în comuna Poarta Albă, lângă un azil de bătrâni. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, iar ulterior au mai venit alte două maşini în sprijin.
 
De asemenea, la faţa locului se vor deplasa alte patru maşini de stingere de la ISU Ialomiţa, ISU Bucureşti – Ilfov şi ISU Călăraşi. 
 
Pompierii asigură protecţia căminului de bătrâni pentru ca flăcările să nu ajungă în zona acestuia. 
 
Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.