Treisprezece unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate cu 31.000 de lei, la sfârşitul săptămânii trecute, de către inspectorii sanitar veterinar, care au închis temporar un fast-food şi au confiscat peste 200 de kilograme de produse alimentare neconforme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat în perioada 17-20 august, 129 de unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

“În urma controalelor, inspectorii au constatat neconformităţi cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar –veterinar, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, depăşirea capacităţii de depozitare a produselor alimentare”, se arată în comunicat.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, opt restaurante, o unitate tip fast-food, un bufet, un laborator cofetărie/patiserie, un magazin alimentar şi o unitate de produse congelate au fost amendate cu 31.000 de lei, fiind emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un fast-food.

De asemenea, echipele de control au retras de la comercializare 205 kilograme de produse alimentare improprii consumului.

Totodată, la solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au făcut un control în staţiunea Mamaia, unde, în urma verificărilor, au amendat cu 2.000 lei un restaurant.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.