Meteorologii au emis avertizare cod galben de precipitaţii, pentru judeţe din Moldova şi nordul Dobrogei, unde anunţă cantităţi de apă ce pot ajunge la 30 de litri pe metru pătrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Risc de viituri majore pe râuri din Moldova, până joi

Avertizarea este valabilă în 19 septembrie, în intervalul 03.00 – 18.00, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi Tulcea.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”În intervalul menţionat, în Moldova şi nordul Dobrogei, vor fi perioade cu averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 15-25 de litri pe metru pătratşi izolat de peste 30 de litri pe metru pătrat”, a transmis ANM.

Autorităţile din zonele vizate au fost deja informate şi au transmis recomandări.

”Pregăteşte-te şi protejează-te în caz de furtună în câţiva paşi simpli:

1. Rămâi informat. Urmăreşte canalele oficiale de informare. Urmează instrucţiunile de urgenţă ale autorităţilor.

2. Intră la interior când auzi tunete! Dacă poţi auzi tunetele, eşti suficient de aproape de furtună pentru a fi lovit de fulger.

3. Evită şocurile electrice. Stai departe de copaci înalţi, apă şi electronice.

Furtunile pot fi deosebit de periculoase. Un fulger te poate ucide. Furtunile aduc vânturi puternice care pot dărâma copaci şi linii de tensiune. Furtunile pot provoca, de asemenea, inundaţii, grindină sau tornade.

Rămâi acasă în siguranţă şi pregăteşte-te pentru avertismentele de furtună. Oferă ajutor celor care au nevoie, precum persoanele în vârstă sau cu dizabilităţi, copii şi animalele de companie”, au transmis orficialii ISU Iaşi.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.