Ceaţa este semnalat duminică dimineaţă în 13 judeţe şi pe autostrăzile A1, A2, A3, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, care are mai multe recomadări pentru şoferii aflaţi în trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La această oră (06.30), traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă (vizibilitate scăzută, pe alocuri, sub 50 de metri) pe mai multe drumuri din judeţele Brăila, Buzău, Botoşani, Constanţa, Covasna, Călăraşi, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Tulcea şi Prahova. Fenomenul este întâlnit şi pe autostrăzile A1, A2 şi A3”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător, spun poliţiştii.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă. Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie”, este sfatul reprezenrtanţilor Infotrafic..

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.

”Reamintim obligaţia conducătorilor de  autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Recomandăm şi celorlalţi conducători  auto să poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceaţă. Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”,transmite Centrul Infotrafic.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.