Poliţiştii şi procurorii au făcut 17 percheziţii, într-un dosar care vizează prejudicierea, cu peste 15 milioane de lei, a unei case de ajutor reciproc din judeţul Harghita. Încă din 2019, mai mulţi reprezentamţi ai acesteia au sustras banii, o persoană de 67 de ani fiind dusă la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul acţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 29 mai 2024, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Harghita, în continuarea cercetărilor întreprinse într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de gestiune frauduloasă, delapidare, înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, constituirea unui grup infracţional organizat, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au pus în aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Poliţiei Române.

Potrrivit acestora, percheziţiile au fost desfăşurate în judeţul Harghita (14), respectiv în Odorheiu Secuiesc, Corund, Mugeni, Gheorgheni şi Miercurea Ciuc, în judeţul Mureş (1) şi în judeţul Covasna (2), la sedii ale casei de ajutor reciproc şi sedii ale unor societăţi comerciale, dar şi domiciliile unor persoane implicate.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”În perioada 2019 - 2022, mai mulţi reprezentanţi ai unei case de ajutor reciproc, folosind diverse modalităţi de săvârşire, şi-ar fi însuşit mai multe sume de bani din patrimoniul entităţii juridice, valoarea totală a prejudiciului fiind de peste 15.800.000 de lei. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente financiar contabile, un calculator şi memory-stick-uri”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit anchetatorilor, o persoană de 67 de ani a fost dusă la audieri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.