Carmen Adamescu a fost reţinută, miercuri, în dosarul de delapidare şi evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei. Dosarul a fost constituit după un denunţ al fiului său vitreg, Alexander Adamescu.
Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru News.ro, că ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au dispus reţinerea lui Carmen Adamescu în dosarul de delapidare şi evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei.
Aceasta va fi audiată şi de către procurori care vor stabili măsurile ulterioare care vor fi dispuse. De asemenea, vor fi audiaţi trei martori.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Sursele citate au precizat că dosarul a fost constituit după un denunţ depus de către fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, Alexander Adamescu.
Reprezentanţii Poliţiei Române au precizat că faptele din dosar au fost săvârşite în perioada 2004 - 2017.
”Colegii mei continuă cercetările pentru a stabili dacă bugetului de stat i-a fost adus vreun prejudiciu”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Inpectoratului General al Poliţiei Române.
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut, miercuri dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.
”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate «închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii», ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari”, a anunţat Poliţia Română.
În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.
Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei. De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casieria societăţii sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnaţi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.