Şeful postului de Poliţie Gura Teghii şi un agent de la Poliţia Municipiului Buzău sunt vizaţi într-un dosar de abuz în serviciu, fiind făcute percheziţii la IPJ Buzăi, la Poliţia Nehoiu şi la Poliţia Gura Tehii. Cel de la Gura Teghii nu a amendat un tânăr care circula cu o maşină 4x4 modificată pentru off road şi nu avea inspecţie pentru modificări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, împreună cu colegi din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Braşov şi Covasna, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au efectuat ieri, 23 octombrie 2024, 4 percheziţii domiciliare, dintre care două la domiciliile unor agenţi de poliţie din cadrul IPJ Buzău şi două la domiciliile unor persoane fără calitate specială. Totodată, au fost puse în executare 5 ordonanţe de ridicare bunuri, 3 ordonanţe de ridicare înscrisuri de la sediul a 3 unităţi de poliţie şi 5 mandate de aducere”, a transmis, joi, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că faţă de agenţii de poliţie se fac cercetări pentru abuz în serviciu, alte trei persoane fiind suspectate de instigare la abuz în serviciu.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”În fapt, în cursul lunii mai 2024, cei 2 poliţişti, fiind instigaţi de către cele 3 persoane fără calitate, nu au aplicat sancţiunile legale care se impuneau cu ocazia constatării unor abateri la regimul rutier”, se mai arată în comunicatul de presă.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că poliţiştii vizaţi sunt şeful postului de Poliţie Gura Teghii şi un agent de la Poliţia Municipiului Buzău. Percheziţiile au fost făcute la IPJ Buzău, Poliţia Gura Teghii si Poliţia Nehoiu.

În luna mai, un tânăr aflat la volanul unei maşini 4x4 modificată pentru off road care nu avea inspecţia tehnică pentru modificare şi nici RCA a fost oprit de poliţistul din Gura Teghii. Tânărul şi-a sunat tatăl, iar acesta l-a instigat pe un coleg de munca să vorbească cu vecinul lui poliţist să îl ajute sa rezolve situaţia.

Dacă a primit o rugăminte de la vecin, poliţistul nu a aplicat nicio sancţiune.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.