Un bărbat, reprezentant al unei firme cu activitate în domeniul construcţiilor, este cercetat penal pentru evaziune fiscală, anchetatorii suspectându-l că a declarat achiziţii fictive în valoare de peste un milion de euro, folosind sute de facturi emise de firme cărora le-a furat identitatea, scopul operaţiunilor fiind acela de a eluda plata taxelor. Bărbatul, care a fost plasat sub control judiciar, este recidivist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 01.02.2020 – 28.08.2021, persoana vizată de anchetă, prin intermediul  unei  societăţi  comerciale, ar fi dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii şi ar fi declarat organelor fiscale, în mod repetat, achiziţii, în cuantum total de 5.384.786,82 lei, care nu reflectă operaţiuni comerciale reale, în baza unui număr de 580 facturi fiscale emise în numele a 17 societăţi comerciale a căror identitate a fost furată, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total în cuantum de 859.754 lei, echivalentul a 175.993 euro,  reprezentând taxa pe valoare adăugată”; informează, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Procurorii acestei structuri au făcut, în cadrul anchetei, şapte percheziţii domiciliare în Bucuresti şi  judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu, identificând mai multe documente şi înscrisuri utile cauzei, sume de bani, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi recuperării pagubei produse la bugetul statului. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Miercuri, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală faţă de un inculpat, persoană fizică, cunoscut cu antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, în stare de recidivă postexecutorie. Acesta a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile 
De asemenea, prin ordonanţa Parchetului a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei de 19.009 lei, dar şi cu privire la toate bunurile mobile şi imobile, prezente şi viitoare, precum şi măsura popririi cu privire la sumele aflate în conturile bancare sau care vor credita conturile bancare, precum şi cu privire la sumele de bani datorate cu orice titlu inculpatului, până la concurenta sumei de 859.754 lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.