Douăzeci de persoane care au comis mai multe infracţiuni, printre care trafic de persoane şi proxenetism, au fost condamnate de Tribunalul Bucureşti la pedepse până la 15 ani de închisoare. Decizia instanţei nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al DIICOT, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea a 20 de persoane la pedepse cuprinse între trei ani de închisoare cu suspendare şi 15 ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. 
 
Instanţa a admis acţiunile formulate de către părţile civile şi a obligat în solidar o parte dintre inculpaţi la plata unor sume de 65.000 de euro şi 10.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile – daune morale.
 
De asemenea, Tribunalul Bucureşti a dispus confiscarea specială a următoarelor bunuri şi sume de bani, aparţinând persoanelor condamnate: un teren în suprafaţă de 270 de metri pătraţi, un apartament; suma de 79.960 lei obţinută de ANABI din valorificarea a două autoturisme; sumele de 286.500 euro şi 1.246.500 lei, obţinute de către condamnaţi din exploatarea victimelor. 
 
Instanţa a mai decis şi confiscarea extinsă a unui imobil şi terenul aferent acestuia, a unui apartament, a unui număr de 23 de telefoane mobile, două laptopuri, două tablete şi o unitate centrală aparţinând persoanelor condamnate. 
 
Decizia Tribunalului Bucureşti nu este una definitivă şi poate fi atacată cu apel. 
 
DIICOT a transmis, în ianuarie 2018, la momentul destructurării acestei grupări, că infracţiunile au început să fie comise începând cu 2012.  
 
“Începând cu anul 2012 şi până în prezent, membrii grupului infracţional organizat, au recrutat/transportat/transferat/adăpostit/primit în scopul exploatării prin obligare la practicarea prostituţiei opt victime, dintre care două minore.Grupul infracţional organizat a fost condus de către inculpatul SMF, care în calitate de lider a dat dispoziţii membrilor grupării, a supravegheat  realizarea celor dispuse şi luat măsuri de coerciţie în cazul în care unul dintre membrii grupului nu-şi îndeplinea sarcinile pe care le primea. În organizarea şi coeziunea grupului, un rol foarte important l-au avut relaţiile de rudenie/afinitate dintre membrii grupului”, precizau procurorii.
 
Ei menţionau că liderul grupării a recrutat o parte dintre victime folosind metoda loverboy şi le-a indus în eroare asupra relaţiilor amoroase, creându-le convingerea falsă că era îndrăgostit de ele. Tot el stabilea şi locurile din ţară şi din străinătate unde victimele erau obligte să practice prostituţia.
 
Cea mai mare parte a sumelor de bani obţinute de către victimele ce erau obligate să practice prostituţia în afara ţării erau expediate liderului grupării prin colete, evitându-se serviciile de transfer rapid de bani. Sumele relativ mici de bani, cuprinse între 100 euro-3.000 euro erau expediate în ţară, prin servicii de transfer rapid de bani, în special pe numele membrilor grupării, destinatarul real al acestora fiind liderul grupării, susţineau anchetatorii. Din exploatarea celor opt victime, membrii grupării au obţinut beneficii materiale în valoare de cel puţin 300.000 de euro şi 700.000 de lei, sumele de bani astfel obţinute fiind folosite de către aceştia în achiziţionarea de imobile şi bunuri mobile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.