Doi cetăţeni ucraineni au fost reţinuţi de poliţiştii din Bihor după ce au fost prinşi în flagrant delict când transportau, cu o autoutilitară, o mie de litri de pesticide posibil contrafăcute, fabricate în afara Uniunii Europene. Marfa, în valoare de circa 3 milioane de lei, a fost confiscată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, fiind vizate persoane cercetate pentru contrabandă calificată, trafic de produse sau substanţe toxice şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Astfel, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au observat în trafic, pe DN 19, în localitatea Biharia, judeţul Bihor, o autoutilitară condusă de un bărbat de 50 de ani, cetăţean ucrainean, în care se mai afla un  bărbat, de 45 de ani, tot cetăţean ucrainean. Cei doi ar fi transportat 1.000 de litri de pesticide, posibil contrafăcute, fabricate în afara spaţiului Uniunii Europene, în valoare totală de aproximativ 3.000.000 de lei.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ei au fost duşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.

Vineri, ei vor fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea cercetărilor, autoutilitara cu care s-a efectuat transportul, cei 1.000 de litri de pesticide, precum şi 5 terminale mobile.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Activitatea a fost desfăşurată sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice Bucureşti şi a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Oficiul European de Luptă Antifraudă.

Tototdată, s-a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului Rutier Bihor şi al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.