Patru bărbaţi din Bacău, reprezentanţi ai unui operator economic care activează în domeniul comerţului cu autoturisme la mâna a doua, sunt cercetaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală. Conform anchetatorilor, prejudiciul în acest dosar este de un milion de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe profit pe care comercianţii nu le-au plătit către buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Dosarul instrumentat de poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice din Bacău vizează patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani, din judeţele Bacău şi Vrancea. 
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Din cercetări a reieşit că, în calitate de reprezentanţi ai unei persoane juridice, persoanele cercetate ar fi omis evidenţierea în actele contabile a achiziţiilor intracomunitare de autoturisme second-hand de la parteneri din statele U.E. şi a veniturilor încasate prin comercializarea acestora către diferite persoane fizice sau juridice din România, prin intermediul unor platforme de vânzări on-line, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat de peste 1.000.000 de lei, constând în T.V.A. şi impozit pe venit nedeclarate”, se arată într-un comunicat al Poliţiei judeţene Bacău.
 
Marţi dimineaţă, anchetatorii fac şase percheziţie domiciliare, în judeţele Bacău şi Vrancea, în dosarul care vizează infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată.
 
Cei patru suspecţi vor fi duşi la audieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.