Un autocamion cu numere false de înmatriculare a fost găsit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa, vehiculul fiind căutat de autorităţile din Polonia pentru a fi confiscat. Autovehiculul urma să fie exportat în Georgia. De asemenea, tot poliţiştii de frontieră din Constanţa au mai descoperit un autoturism căutat de autorităţile din Germania tot pentru a fi confiscat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat, luni, că poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud, aflaţi în incinta unui operator portuar, au verificat un autocamion Mercedes Benz, înmatriculat în Lituania, condus de către un cetăţean georgian, în vârstă de 49 de ani. 
”În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare false. Fiind descoperită seria de şasiu reală, poliţiştii au stabilit că acesta figurează semnalat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din Polonia.
Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Autovehiculul urma să fie exportat în Georgia pe o navă tip RO-RO (mijloc naval de transport mărfuri în regim internaţional, cu rampe/şine de încărcare/descărcare)”, au precizat poliţiştii de frontieră.
Ei au adăugat că autovehiculul, evaluat la aproximativ 250.000 lei (50.000 euro), a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă. 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, fals şi uz de falz şi conducerea unui autovehicul cu numere de înmatriculare false.
 
De asemenea, poliţiştii de frontieră de la PTF Negru Vodă au controlat un autoturism înmatriculat în România, condus de către un cetăţean român, care dorea să iasă din ţară. 
”În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au constatat că autoturismul figurează ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din Germania.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 45.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor”, au mai transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.
Ei au menţionat că şi în acest caz fac cercetări pentru tăinuire.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.