Primarul comunei argeşene Vultureşti, Liviu Eugen Poşircă, a mers, cu câteva zile înaintea alegerilor locale, să sape personal şanţurile pentru racordarea la reţeaua de canalizare a două curţi din localitate. În condiţiile în care edilul candidează pentru încă un mandat, unul dintre contracandidaţii săi a sunat la 112, reclamând că gestul lui Poşircă încalcă prevederile referitoare la desfăşurarea campaniei electorale. În urma apelului, Poliţia face verificări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Poliţiştii argeşeni au fost sesizaţi prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112, de către o persoană având calitatea de candidat la primăria unei localităţi, că l-a văzut pe primarul în funcţie efectuând personal săpături cu un miniexcavator, pentru racordarea la o reţea de utilităţi, considerând că în acest fel se încalcă prevederile referitoare la desfăşurarea campaniei electorale. Din primele verificări a rezultat că persoana în cauză utiliza un utilaj cu care efectua lucrări pentru racordarea la reţeaua de canalizare, pentru două gospodării. De asemenea a rezultat că proprietarii ambelor imobile ar fi depus în prealabil, la primăria localităţii, solicitare scrisă şi ar fi achitat taxa pentru aceste servicii”, transmite, miercuri, Poliţia judeţeană Argeş. 
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Surse judiciare au precizat pentru News.ro că vizat de reclamaţie este Liviu Eugen Poşircă, primarul comunei Vultureşti, care candidează pentru încă un mandat din partea PSD. El are patru contracandidaţi la scrutinul din 9 iunie.
 
”Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 386 din Codul Penal, privind săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor, în care cercetările sunt continuate, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, arată oficialii Inspectoratului de Poliţie Argeş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.