Un al treilea bărbat implicat în spargerea unui bancomat la Şiria a fost prins şi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, anunţă IGPR. El are 48 de ani ăi este din Arad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urma investigaţiilor complexe, efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi Serviciului de Investigaţii Criminale Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad şi a efectuării unei percheziţii domiciliare, a fost depistat, la data de 20 iulie a.c., un bărbat, de 49 de ani, din Arad. Acesta este cercetat pentru că, în dimineaţa de 5 iulie a.c., în jurul orei 03.45, împreună cu alţi 2 bărbaţi, arestaţi preventiv în aceeaşi cauză, ar fi distrus un bancomat din localitatea Şiria, prin plasarea unui dispozitiv exploziv şi ar fi sustras 200.000 de lei”, anunţă IGPR.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar, pe numele acestuia, magistraţii Judecătoriei Arad au emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică, al Serviciului Criminalistic Arad şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale Arad.
 
În urmă cu 10 zile, doi dintre autorii spargerii bancomatului au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile, acuzaţiile împotriva lor fiind de furt calificat şi distrugere prin incendiere.
Conform anchetatorilor, cei implicaţi s-au deplasat cu autoturismul marca BMW X3, de culoare neagră, în comuna Şiria, jud. Arad, au parcat autoturismul pe trotuarul din faţa unui magazin din localitate.
”Cei trei s-au îndreptat spre bancomatul BRD amplasat lângă uşa de acces a magazinului,  unde, prin folosirea unui dispozitiv format din două butelii cu oxyacetilenă amplasate pe un cărucior metalic, la care erau ataşate două furtune şi un arzător, au introdus amestecul dintre cele două butelii în interiorul bancomatului şi, prin acţionarea unui dispozitiv tip „electroşoc”, au produs o explozie a bancomatului, după care au sustras mai multe sertare din interiorul bancomatului, care s-au dislocat ca urmare a exploziei, împreună cu sumele de bani aflate în acestea”, conform Parchetului.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.