Un bărbat de 44 de ani din judeţul Covasna este cercetat, fiind acuzat că bărbat a oferit bani şi băutură alegătorilor dintr-o localitate pentru a alege un anunmit candidat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IPJ Covsna face verificări în localitatea Barcani, unde a fost semnalat un incident electoral.

”Din verificările iniţiale ale poliţiştilor a rezultat faptul că un bărbat de 44 de ani, din comuna Barcani, ar fi oferit sume de bani şi băuturi alcoolice mai multor persoane din localitate, în calitate de alegători, pentru a-i determina să voteze un anumit candidat”, a transmis IPJ Covasna.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Sursa citată a precizat că  s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 386, alin.1 Cod Penal, respectiv ”oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase, în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

IPJ Covasna anunţă că, în cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic, au fost verificate peste 380 de persoane cu 330 de vehicule, fiind aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale.

”Aceste verificări în trafic vor continua pe parcursul zilei. Reamintim că pentru a veni în sprijinul alegătorilor care nu deţin documente de identitate valabile, structurile de evidenţă a persoanelor din întreaga ţară, au program cu publicul inclusiv astăzi. Până la această oră, în judeţul Covasna au fost deja eliberate acte de identitate pentru 45 de persoane”, au mai transmis oficialii Polişiei Civasna.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.