Cea de-a opta ediţie a festivalului Zilele Filmului Irlandez se desfăşoară la cinema Elvire Popesco – Institutul Francez din Bucureşti, în zilele de 27 şi 28 octombrie, şi propune patru filme de lung şi scurt metraj.
Festivalul seva deschide cu filmul ”Şi mai eşti şi urât/ You’re Ugly too” (2015), în regia lui Mark Noonan. Actorul George Piştereanu, protagonistul filmului, va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri, moderată de criticul de film Irina-Margareta Nistor, transmit organizatorii.
Will este eliberat din închisoare cu permisie excepţională, pentru a putea să aibă grijă de Stacey, nepoata lui, care şi-a pierdut mama. Încercarea lor de a forma o familie întâlneşte tot felul de obstacole. Stacey nu este primită la şcoala din cartier din cauza narcolepsiei, boală de care tocmai află că suferă. Will se abţine să nu încalce condiţiile impuse de eliberarea lui condiţionată şi eşuează în încercarea de a fi o figură paternă pentru Stacey. Împreună, vor fi nevoiţi să găsească o soluţie pentru viitor.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Proiecţia lungmetrajului ”Şi mai eşti şi urât” va fi precedată de scurtmetrajul ”Love is a Sting” (2015), în regia lui Vincent Gallagher.
În cea de-a doua zi de festival va rula comedia ”Sing Street” (2015), în regia lui John Carney, precum şi scurtmetrajul ”Stutterer” (2015), de Benjamin Cleary, film recompensat cu premiul Oscar.
”Sing Street” ne duce înapoi în Dublinul anilor 1980, în momentul în care recesiunea economică îl scoate pe Conor din confortul unei şcoli private şi îl aruncă în lupta pentru supravieţuire din şcoala publică a oraşului, unde copiii sunt duri, iar profesorii şi mai duri. El găseşte o scânteie de speranţă în misterioasa şi sofisticata Raphina, şi, cu scopul de a-i câştiga inima, el o invită să apară în videoclipurile trupei sale.
Proiecţiile vor începe la ora 20.00, iar accesul se va face pe bază de bilet. Toate filmele vor fi subtitrate în limba română.
Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei în România, cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland şi Arts Council, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Institutul Francez din Bucureşti şi Clorofilm.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.